Veel gestelde vragen ( FAQ)

Financiëel
Hoe zit het financieël in elkaar het leasen van een fiets? 
De werkgever least een fiets voor de werknemer   Er zijn drie mogelijkheden naar betaling toe   Volledige tussenkomst : de werkgever betaalt de volledige leasing  Deelse tussenkomst : e werkgever betaalt een deel (bv de helft, een derde)  Geen tussenkomst : de bijdrage is volledig voor de werknemer  Hoe  ziet dat er uit:  dit kan via loonruil (de bijdrage wordt in mindering gebracht van het brutoloon)  Maar ook via eindejaarspremie, vakantiegeld, bonus of een verrekening van de fietsvergoeding, cafetariaplan  Het voordeel is dat je als wergever geen patronale bijdragen en rsz betaalt op dit bedrag.De loonkost voor de werkgever blijft dus ongewijzigd. De fiscale voordelen zijn ook voor de werknemer het geval. De fiets dient echter voor min 20% voor woon-werkverkeer worden gebruikt. Er is ook geen voordeel alle aard. 
Financiëel
Wat is loonruil? 
Dit wil zeggen dat men het bedrag van de leasing in mindering brengt van je brutoloon. Indien dit niet mogelijk is kan dit ook via de eindejaarspremie, vakantiegeld, bonus of een verrekening van de fietsvergoeding.  
Financiëel
Waarom zou ik dit als werkgever aanbieden.
Niet iedereen heeft de mogelijkheid een fiets aan te kopen. Dankzij u geef je hen deze mogelijkheid. Dankbare en blije medewerkers.  Je draagt bij tot een beter klimaat (minder wagens op de weg)  Groen image   Het is bewezen dat wn die regelmatig fietsen minder ziek zijn.  Je kan besparen op autokosten, brandstof, parkeerplaatsen, …  Aantrekkelijke voorwaarden bij aanwerving nieuwe medewerkers. 
Financiëel
Wat kost het mij als werkgever 
Dit is afhankelijk van u tussenkomst. Indien u beslist geen tussenkomst aan te bieden maar alleen de mogelijkheid is dit voor u kostenneutraal. En tevens geniet u van het fiscaal voordeel. De loonkost voor een werknemer met leasefiets is hetzelfde als zonder leasefiets.

Onnmiddelijk hulp nodig?

Liever iemand van QuickBike spreken?